Souhrn zpráv za poslední čtyři měsíce

08.08.2011 00:00

     Ne že by se u nás za poslední měsíce nic neudálo, ale nějak se nedostávalo času a chuti do aktualizací. Zprávy a novinky jsou všechny pozitivní a pro nás potěšitelné, fotky z lovů vydařené, ale ... .

     Pro začátek bych tedy uvedl:

 Dne 12. 6. 2011 se konala Speciální výstava BRT ve Štokách u Jihlavy, kde byly pozvány jako rozhodčí dlouholeté chovatelky Border teriérů ze země původu tohoto plemene paní Gosling Lesley a McLellan Patricia. Na výstavě byla mimo jiné předvedena i naše Daisy Fleret Moravia s výborným posudkem a hodnocením VD 2. Ve velké konkurenci, způsobu posuzování i pohledu na samotné předváděné psy očima rozhodčích to považuji za úspěch. Nezažil jsem mnoho výstav, kde by bylo zadáno tolik známek "dobrá", natož tak na klubových výstavách. Známka výborná byla udělována skutečně těm nejlepším jedincům, kteří byli navíc předváděni v nejlepší kondici. Daisy odsunulo do VéDéčka absence dostatečného nasrstění, které po trimování nedorostlo tak jak jsem předpokládal. Dle názoru skušených chovatelů a vystavovatelů na Cruftových výstavách se dalo předpokládat, že paní rozhodčí budou preferovat dostatečně nasrstěné jedince. I tak jsme s výsledkem a hlavně posudkem spokojeni.

Na výstavě byl předveden také otec našeho plánovaného bordeřího vrhu A One Fleret Brakemon s hodnocením Výborný CAC, sestra naší Daisy - Deep Blue Fleret Moravia s hodnocením VD 2 a starší polobratr Bubbles Fleret Moravia s hodnocením Výborný CAC, Special Winner, BOB.

Zůčastnili jsme se také soutěže chovatelských stanic a doufám tedy, že i s naším přispěním se stala chovatelská stanice Fleret Moravia výtězem. Chovateli panu Šimůnkovi ještě jednou dodatečně gratuluji.